FullSizeRender(4)

Stiller ut i stallen

FullSizeRender(3)

– Jeg gleder meg til å møte nye mennesker og opplevelser på Sextus i sommer, forteller Toril Kojan, som er maler og grunneier av Christianus Sextus. I likhet med tidligere år har hun kunstutstilling i stallen ved Sextus før og etter forestillingen.

Skjermbilde 2017-06-25 kl. 14.09.52

– Inspirasjonen er alltid både selve naturen, gruva og Falkberget. Jeg har vandret i dette miljøet siden jeg var lita jente og føler det er en del av sjelen min. Da er det fint å tenke på de menneskeskjebnene som har levd, strevet og elsket her, både ved gruvene og i samfunnet ellers.

I tillegg til bilder fra gruveområdet, kommer hun i år med akvareller inspirert av naturen og dyrelivet.

– Rypa er alltid i mitt hjerte her oppe, og den var vel en del av næringsgrunnlaget den gangen også.

FullSizeRender(1)